Novemberi random

Kitaláltam a random bejegyzések ötletét, miszerint minden hónapban írok valami olyanról, ami nem kapcsolódik szorosan a blog alaptémájához. Lehet, hogy ez minden hónapban picit mást fog jelenteni és remélem szívesen olvassátok majd ezeket a bejegyzéseket is. December első hetében azt hiszem még szabad a novemberi random címet adnom a posztnak.  Most a kedvenc sorozataimról fogok írni, a teljesség igénye nélkül.

 • The Walking Dead
  the-walking-dead-01
  A sorozat főszereplője egy rendőr, aki egy rosszul sikerült akció után a kórházban ébred.  Egy elhagyatott kórházban, zombiapokalipszis idején. Furcsa mert alapjáraton nem szeretem a horrort, de ez a sorozat rendesen beszippantott és ugrándozok örömömben minden évadnyitónál…  Nem csak a zombik csoszogásától és hörgésétől hangos, a jól megírt karakterek és a dráma sem hiányozhatnak belőle. Mindemellett annyira meghatározó, nyomasztó hangulata van és a feszültség is végig ott van a levegőben. Nem sok sorozat tudja elérni hogy ennyire izguljak rajta. Érdekes, hogy a zombi szó sosem hangzik el benne inkább a következő elnevezésekkel illetik őket: walkers, biters stb.  Az idei évad tetszik eddig a legjobban, bár most az utolsó résszel kicsit lehűtötték a lelkesedésem, de remélem észhez térnek.
 • Sons of anarchy
  Sons of Anarchy Season 4 Banner
  Egy álmos amerikai kisváros motoros klubja van a főszerepben, a SAMCRO. Csöppet sem idilli életüket kísérhetjük végig.  Az alap konfliktus abban rejlik, hogy a klub egyik tagja szeretné legális útra terelni a működését és amíg ezen igyekszik kénytelen megtenni olyan dolgokat, amelyeket nem tart helyesnek.  Persze ez csak az egyik fő szál, nagy vonalakban. Aki belekezd nem könnyed szórakozásra nevez be az biztos, de garantáltan nem bánja meg.
 • Luther
  Luther-Season-3-Banner
  Evezzünk európai vizekre, egy angol sorozat következik.  A főszerepben egy nyomozó, akire rájár a rúd. A felesége elhagyta és éppen most tért vissza a kényszerszabadságából, mert egy nyomozás során túl messzire ment. A hihetetlenül okos Luther küzdelmét kísérhetjük végig, melyet nem csak a bűnözőkkel hanem önmagával is meg kell vívnia.  Milyen eszközöket vethet be a jó érdekében? Melyik a jó döntés? Hozhat-e adott helyzetben jó döntést, vagy csak a kevésbé rossz az opció?
  Komor hangvételű, különleges hanglatú sorozat ez. Az első évad a kedvencem, a másik főszereplő és Luther között annyira érdekes kapcsolat alakul ki, annyira sajátos, fekete humora van… én ilyet még nem láttam. Többet nem mondhatok, nem szeretnék lelőni egy poént sem. Én is teljesen tudatlanul kezdem neki  és daráltam egymás után a részeket, nem lehet abbahagyni.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s