Hasznos apróságok

Vannak olyan apróságok, amelyek sokat segíthetnek a sminkelésben, azonban nem szerettem volna nekik külön-külön, önálló bejegyzést szentelni. A fő rendező elv most a tartósság volt, azaz nézzük miket használok, ha igazán tartós sminket szeretnék.

aprosag
Oriflame bőrtökéletesítő sminkalap

Rögtön egy kakukktojás, mindjárt kiderül, hogy miért is az. Főképp a téli hideg időben veszem hasznát ennek a primernek. Ezzel tudom elérni, hogy az arcbőröm szárazabb területein is szépen fedjen az alapozó és ne tűnjenek ki a bőr kisebb-nagyobb egyenetlenségei. Az arcom teljes területeire ritkán szoktam használni, mert vegyes bőrrel nem kellemes viselet. Úgy tapasztaltam, hogy kompatibilis a legtöbb alapozómmal, tehát szépen működnek együtt, nem kukacosodik sem az egyik, sem a másik. Emellett egységesebbé teszi a bőrfelszínt, kevésbé látszanak a pórusaim. (Néha, amikor jobb állapotban van a bőröm, már az olajosságát tekintve szoktam használni teljes arcra is.) Az alapozó tartósságát viszont számottevően nem növeli. Érdekes, hogy a pirosító és a kontúr viszont tartósabban marad fenn, ha primert is használok. A csomagolása nem a legpraktikusabb, a sminkalap nagyon-nagyon folyékony. Ezért indokolt lenne egy csőr elhelyezése a tubuson. Összességében azt tudom mondani, hogy normál/száraz bőrűeknek jó lehet. Télen a vegyes bőrtípussal rendelkezőeknek segíthet megküzdeni azzal, ha a mattító alapozó kiemelné a száraz részeket, ami elég bosszantó tud lenni.

Art Deco szemhéjalpozó

Egyetlen problémám a csomagolással volt, amíg rá nem jöttem, hogy ecsettel is lehet ezt használni. Hiszen se nem túl kényelmes, se nem túl higiénikus belenyúlkálni az apró tégelybe. A szemhéjalap nagyon sűrű, ennek ellenére könnyen el lehet oszlatni a szemhéjon. Apró csillámokat is tartalmaz, azonban ezek szerencsére nem változtatják meg a matt szemhéjpúdereket sem. El kell találni, a megfelelő mennyiséget ahhoz, hogy igazán hatékony legyen.Ha ez sikerült és megfelelő technikával vittem fel a szemfestéket, akkor akár egy egész éjszakán át is fennmaradt a szemsminkem.  Annyit még érdemes róla tudni, hogy a tartósság mellett a színek élénkebbé tételéről is gondoskodik, tehát – bizonyos kereteken belül-  kevésbé pigmentált festékeket is tudunk használni a segítségével.

Maybelline Eye studio lasting drama zselés szemhéjtus – fekete

Csupa jót tudok róla elmondani, könnyen kezelhető, igazán szép, mélyfekete színe van. A hozzá tartozó ecsettel eleinte nehéz dolgom volt, de most már egészen megszerettem. Hihetetlenül tartós, egy egész napot, sőt egy átbulizott éjszakát is kibír. Szerintem nem is kell többet mondanom. Ehhez a sminkhez például ezt a tust használtam.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s